Vervoer naar Eindhoven Airport

airport bus naar Vliegveld Eindhoven

Airport bus – bus 400 en 401

Eindhoven Airport is de op een na grootste luchthaven van Nederland. De passagiers komen met de auto, airport bus of taxi. Er is geen treinverbinding, tram of metro naar het vliegveld.

De Airport Bus, bekend als lijn 400 en 401, wordt geëxploiteerd door vervoersbedrijf Hermes. De bussen bieden een goede verbinding tussen het centraal station van Eindhoven en de luchthaven, met een frequente dienstregeling. De bussen rijden vanaf de ochtenduren tot in de avond waardoor reizigers moeiteloos hun vluchten kunnen halen of vanaf het vliegveld naar het stadscentrum kunnen reizen.

Reistijd en route
De reistijd tussen het vliegveld en het treinstation is ongeveer 20 minuten. De afstand is bijna 9 km. Lijn 400 rijdt doordeweeks elke 10 minuten en stopt onderweg op de haltes WoensXL en BIC. In het weekend rijdt de bus om de 15 minuten. Lijn 401 pendelt ook tussen het vliegveld en het treinstation en stopt wel bij 14 haltes. Lijn 400 is dus een betere keus als u zo min mogelijk wilt stoppen. Gezamenlijk vertrekken de twee buslijnen om de 7 minuten naar/van het vliegveld. Een enkeltje kost 5 euro en een retour is bijna 10 euro.

Taxi

taxi standplaats bij Eindhoven Airport
Voor diegenen die op zoek zijn naar een meer persoonlijke en comfortabele optie, biedt een taxi van en naar Eindhoven Airport een directe en ontspannen reis. Er is een taxistandplaats net buiten de aankomsthal waar officiële taxichauffeurs klaarstaan om u naar uw bestemming te brengen. De ritprijs zal rond de 42 euro bedragen (maart 2024). In november 2023 werd er gestaakt omdat de chauffeurs niet meer de luchthaventoeslag van 6 euro mochten doorberekenen aan de klant. Geen idee hoe dit is afgelopen. Het vliegveld is ook te bereiken met een Uber-taxi. Hiervoor moet men wel de Uber app op de mobiel hebben.

Trein

Hoewel Eindhoven Airport niet direct is verbonden met een treinstation, maakt de efficiënte busverbinding het gemakkelijk om het centrale treinstation van Eindhoven te bereiken. Via de website van de NS kan een combiticket besteld worden: treinreis + airport bus. Dit ticket kan online geboekt worden en in de NS app bewaard worden.

Auto

Veel passagiers zullen met de auto naar de luchthaven komen. Er staan verschillende parkeergarages om de terminal. Goedkoop parkeren op Eindhoven Airport kan op een van de parkeerterreinen rondom het vliegveld. Parkeeraanbieders bieden zowel shuttle parkeren als valet parking aan. Een aanrader om een nachtje te overblijven is Tulip Inn Eindhoven Airport> dat boven de terminal ligt.

Parkeren Eindhoven Airport

Kort-, lang- en valet parkeren in Eindhoven
Parkeren bij Eindhoven Airport vergelijken

Reacties zijn gesloten.